Dell EMC In-Cloud Data Protection: Nagy teljesítmény, kis költség

Szerző: Bryan Hicks, Dell EMC Partner Posta blog

Ahogy egyre több vállalat helyezi át az informatikai funkciókat a felhőbe, az adatmentés és a katasztrófa utáni helyreállítás az 1. és a 3. a felhőalapú infrastruktúra-szolgáltatások (IaaS) leggyakoribb felhasználási területeit tartalmazó listán, állítják az ESG Research által megkérdezett IT-szakemberek. (Az éles alkalmazások futtatása a 2.)

A biztonsági mentés és a katasztrófa utáni helyreállítás együtt nagy lehetőséget kínálnak a Dell EMC értékesítési partnereknek. Segíthetnek ügyfeleiknek elkerülni egy olyan félreértést, amellyel ki lennének téve az adatvesztés veszélyének. És hogy mi ez a félreértés? Az a feltételezés, hogy a mentés és a katasztrófa utáni helyreállítás felhőbe költöztetésével a választott IaaS-platform adatvédelmet is nyújt.

Ez természetesen nem feltétlenül igaz. Például az Amazon AWS IaaS-ügyfélszerződése kiköti, hogy habár az Amazon teljes felelősséget vállal az infrastruktúra és a kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségéért, az ügyfelek vállalják a felelősséget az összes adatuk biztosítása és védelme tekintetében. A Microsoft Azure ugyanerre az állásra helyezkedik az IaaS-szolgáltatása esetében, a biztonsági mentést és a katasztrófa utáni helyreállítást pedig szolgáltatásként nyújtja.

A „csináld magad” felhő-adatvédelem a vártnál többe kerülhet

Egy másik lehetőség a Dell EMC értékesítési partnerei számára azok a vállalatok, amelyek saját kezükbe vették a felhő-adatvédelmet, de rosszul csinálják. Például a felhőbeli mentések túlrotálása ugyanannyiba vagy akár többe kerülhet, mint a régi helyi megoldások.

Ezeknek az ügyfeleknek a megsegítéséhez az értékesítési partnerek megtalálják a szükséges eszközöket a Dell EMC Data Protection Software, Enterprise Edition csomagban. A csomag minden fogyasztási modellre kiterjed, beleértve a nyilvános, privát és hibrid felhőket, valamint a hagyományos helyi infrastruktúrákat és a virtualizált környezeteket, melyek mindegyike egyetlen felügyeleti felületet használ.

Fontos megjegyezni, hogy a Dell EMC Data Protection szoftvercsaládot a felhőbeli adatvédelemre optimalizálták, legyen szó alkalmazás- vagy adatbázis-terhelésről, felhasználói fájlokról vagy az adatok archiválási és megfelelőségi célból való hosszú távú megőrzéséről.

Számít az adatvédelmi architektúra

Miért számít a felhőbeli adatvédelmi architektúra? A felhőerőforrások nem vagy nem elég hatékony használata, illetve nem a legjobban tervezett és legköltséghatékonyabb megoldás használata az egekbe verheti a költségeket, ha a használat növekszik.

Íme hat fontosabb előny, amelyet a Dell EMC felhőbeli adatvédelem nyújthat értékesítési partnereink ügyfeleinek:

  1. 1. Teljesítmény: Közvetlenül a kliensből való mentések mind Linuxon, mind Windowson, a több konkurens adatvédelmi megoldás által igényelt médiakiszolgálók okozta szűk keresztmetszet nélkül. Ez nagymértékben fokozza az átviteli sebességet. Így például a Dell EMC felhőbeli adatvédelme akár 28 TB adatot tud menteni a felhőbe mindössze 12 óra alatt.
  2. 2. Hatékonyság: A kliensoldali deduplikálás és a 38,2-szeres tömörítési arány csökkentheti a sávszélességet és a felhőbeli tárkapacitásigényt.
  3. 3. Bővíthetőség: A CloudBoost használatával az ügyfelek akár 6 PB logikai kapacitást védhetnek meg a felhőben, míg egyetlen NetWorker kiszolgáló max. 2000 klienst és 1000 konkurens munkamenetet képes megvédeni.
  4. 4. Biztonság: Az átvitt és tárolt adatok titkosításához AES-256 szabványt, az elérhető legnagyobb kulcsméretet használják, a felhő és a forrás között SSL/TLS protokollt használó kommunikációval. A fájlokat külön titkosított szegmensekre bontják, a titkosítási kulcsokat soha nem tárolják az adatokkal együtt, így egyetlen szegmens vagy kulcs sem tudja önmagában kompromittálni őket.
  5. 5. Önvédelem: Az adatkonfigurációkat és a metaadatokat a rendszer automatikusan menti a felhőbe a gyors helyreállítás érdekében.
  6. 6. Kis költség: Minden adatot kis költségű, rendkívül strapabíró S3 objektumtár tárol a felhőben, és a konkurens megoldásoknál jobb deduplikálási és tömörítési aránynak köszönhetően a Dell EMC megoldás kevesebb számítási példányt és blokkerőforrást igényel.

Ezekkel az előnyökkel a felhőbeli Dell EMC adatvédelmi szoftver rendkívül költséghatékony tud lenni. A megoldás két vezető konkurens megoldáshoz viszonyított ár/teljesítmény arányának felmérésére az ESG Research céget bízták meg, akik részletes auditálást és elemzést végeztek mindhárom megoldásról az AWS-felhőben.

A felmérés szerint a konkurensekhez képest*1 a Dell EMC megoldás az alábbiakat nyújtja:

  • Akár 71%-os csökkenés a mentési tárhoz szükséges S3 tárolókban
  • Akár 88%-kal kisebb havi költség az igényelt EC2 és EBS adatvédelmi alkalmazás-erőforrások tekintetében
  • Akár 50%-kal alacsonyabb havi költség a felhőbeli adatvédelmi infrastruktúra tekintetében

Ha a Dell EMC értékesítési partnerek mindezeket a versenyképességi előnyöket hozzáadják a Dell EMC adatvédelmi szoftverek meglévő előnyeihez, akkor a megoldás gyakorlatilag eladja magát. További információkért töltse le a 10 oldalas ESG Research-jelentést („A Dell EMC adatvédelmi szoftvere által nyújtott felhőbeli adatvédelem gazdasági értéke”). Keresse fel a Dell EMC adatvédelmi szoftverek weboldalát is!

*1ESG tanulmány: „A Dell EMC adatvédelmi szoftvere által nyújtott felhőbeli adatvédelem gazdasági értéke”, 2017. június. Két versenytárssal összehasonlítva. A tényleges költségmegtakarítás eltérő lehet.

Related:

  • No Related Posts

Leave a Reply