XtremIO X2 with XIOS v6.2

Az XtremIO rendszerek felhőalapú felügyelete CloudIQ-integrációval

Nagyobb rugalmasság, jobb szolgáltatási minőség és egyszerű használat

Áttekintés

A Dell EMC örömmel jelenti be az XtremIO X2 with XIOS v6.2 bevezetését. Az új verzió fő fejlesztéseit arra terveztük, hogy a felügyelet leegyszerűsítése, a működési hatékonyság javítása és a szolgáltatási minőség javítása révén még inkább felgyorsítsák az ügyfelek IT-átalakítását.

Pozicionálás

Ez a verzió a Dell EMC azon elkötelezettségén alapul, miszerint olyan tisztán flashalapú adattárolási megoldásokat szeretnénk biztosítani, amelyek egységes és tervezhető teljesítményt és rendkívül alacsony késleltetést biztosítanak, és emellett a költségeket és a rendszerek összetettségét is csökkentik.

 • Jobb szolgáltatási minőség az üzleti célok hatékonyabb összehangolásáért: Napjainkban az IT-szervezetek számára nem elegendő egyszerűen gyorsan biztosítani a szolgáltatásokat, arról is gondoskodniuk kell, hogy az általuk nyújtott szolgáltatások a lehető legjobb minőségűek legyenek. Az új verzió segítségével a vállalatok egységesebb szolgáltatási teljesítményt és maximális rendelkezésre állást érhetnek el, miközben az üzleti prioritásokkal összhangban álló kiváló szolgáltatási minőséget nyújthatnak.

  Az XtremIO X2 által nyújtott CloudIQ-integráció segítségével a rendszergazdák távolról követhetik nyomon az XtremIO adattárolási infrastruktúra állapotát és elérhetőségét. A CloudIQ-integráció azt jelenti, hogy az ügyfelek egyetlen irányítópultról követhetnek nyomon egy proaktív rendszerállapot-pontszámot a környezetet érintő ****ázatok csökkentése vagy akár megakadályozása érdekében, a prediktív elemzési és anomáliaészlelési funkciók pedig segítséget nyújtanak számukra a potenciális problémák azonosításában és elkerülésében.

 • Nagyobb rugalmasság és agilitás: Az XtremIO X2 nagyobb rugalmasságot biztosít az adatbázisok számára az adattárolási infrastruktúra bővítése terén. Az ügyfelek mostantól fokozatosan, kis lépésekben bővíthetik kiegyensúlyozott fürtjeiket, ami alacsonyabb költségeket eredményez, vagy az üzleti és a feladatokkal kapcsolatos igényeknek megfelelően kiegyensúlyozatlan konfigurációkat is telepíthetnek. Az IT-szervezetek számára így több lehetőség áll rendelkezésre az igény szerinti bővítéshez az adattárolási kapacitás tervezése során. Az ügyfelek emellett nagyobb kapacitású SSD X-Brick egységekből álló fürtöket is telepíthetnek, így X-Brick egységenként akár 230 TB-os nyers kapacitást érhetnek el.
 • Egyszerűbb használat és hatékonyabb működés: Az XtremIO v6.2 által az AppSync szoftveren keresztül biztosított VMware-integráció egyszerűbb és a VMware-rel kompatibilis adattároló-felügyeletet tesz lehetővé. Az iCDM felügyeletét egyetlen kezelőfelületen egyesítő XMS leegyszerűsíti a példányok létrehozásának és felhasználásának folyamatát a VMware-környezetekben, így segítségével a rendszergazdák egyszerűbben gondoskodhatnak az XtremIO tömbben tárolt VMware-objektumok nyomon követéséről és védelméről.

A fő funkciók:

Szoftverfejlesztések:

 • CloudIQ-integráció:
 • Egyetlen egyszerű felületet biztosít az adattárolási környezet állapotának nyomon követéséhez és előrejelzéséhez. A CloudIQ segítségével egyszerűen nyomon követheti az adattárolók állapotát, jelentéseket készíthet a korábbi trendekről, megtervezheti a jövőbeli bővítéseket, illetve proaktív módon észlelheti és orvosolhatja a problémákat bármilyen böngészőből vagy mobileszközről. Az IT-szervezetek gyorsan azonosíthatják a potenciális ****ázatokat, és a hasznos információkra támaszkodva felgyorsíthatják a problémák megoldását.
 • IOPS/BW szolgáltatásiminőség-ellenőrzés több-bérlős környezetekben:
 • A rendszergazdák korlátozásokat állíthatnak be a kötetek, a konzisztenciacsoportok és a kezdeményező csoportok sávszélességére vonatkozóan. Emellett az erőforrás-kiosztás hatékonyabb ellenőrzése érdekében IOPS-korlátozásokat is beállíthatnak. Az egy feladatra jutó IPOS vagy sávszélesség szabályozásával az IT-szervezetek elkerülhetik a „zajos szomszédok” problémáját, és csökkenthetik annak a ****ázatát, hogy egyes alkalmazások túl sok erőforrást használjanak fel a több-bérlős környezeteken belül.
 • Online fürtbővítés (OCE), a kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan konfigurációk támogatásával
 • Az OCE segítségével a támogatott feladatok befolyásolása nélkül bővíthető az X2-R és X2-S fürtök számítási teljesítménye és kapacitása – az IT-alkalmazások és a felhasználók számára egyaránt teljes mértékben átlátható módon.
 • A nem a maximális számú SSD-t használó kiegyensúlyozott konfigurációk mostantól 2 SSD-s lépésekben bővíthetők. A 2 SSD-s granularitással történő bővítés esetén az ügyfeleknek a bővítés végére kiegyensúlyozott konfigurációt kell elérniük úgy, hogy a fürt minden egységéhez azonos számú SSD-t adnak hozzá.

  Ne feledje, hogy a második XtremIO adatvédelmi csoportba (XDP) történő bővítés esetén nincs változás. Ebben az esetben továbbra is 18 meghajtóra van szükség X-Brick egységenként.
 • Az XtremIO mostantól egyetlen fürtön belül a kiegyensúlyozatlan konfigurációkat is támogatja. Az XtremIO méretezési eszköz által biztosított konfigurációs opciók az adott feladatoknak megfelelő optimális teljesítményről gondoskodnak.
 • AppSync XMS-integráció VMware-környezetekhez:
 • Az AppSync szoftverrel való szorosabb integrációnak köszönhetően a rendszergazdák közvetlenül az XtremIO felügyeleti rendszerről (XMS) hajthatnak végre integrált VMware Copy Data Management (iCDM) műveleteket. A rendszergazdák megtekinthetik az XtremIO fürtön tárolt VMware-adattárakat és virtuális gépeket, példányokat hozhatnak létre az adattárakról és virtuális gépekről, illetve innen végezhetik ezek kezelését, védelmét és helyreállítását anélkül, hogy több felületet kellene használniuk.

Hardverfrissítések

 • Nagyobb SSD X-Brick egységek:
 • Az új verzió nagyobb kapacitású X2-R X-Brick egységekkel is elérhető. Az ügyfelek mostantól 3,84 TB-os SSD-kből álló fürtöket hozhatnak létre egy 60 meghajtós X-Brick-konfigurációban. Ennél a verziónál az 1,92 TB-os és a 3,84 TB-os meghajtók nem használhatók vegyesen.

3.png

* Az effektív kapacitás 4:1 arányú adatcsökkentési arányon és 88–90%-os használható kapacitáson alapul

Üzenetkezelés

Az innovatív, metaadat-központú architektúrával rendelkező és páratlanul egyszerű felügyeletet biztosító XtremIO-t kifejezetten flashalapú tároláshoz terveztük. Az elegáns, szoftveralapú architektúra amellett, hogy kiváló teljesítményt és egységesen alacsony késleltetést biztosít, a teljesítmény befolyásolása nélkül képes arra, hogy több ezer példányt hozzon létre, és azon feladatokat futtasson.

Az XtremIO egyedi módon használja ki a tartalomérzékeny memóriabeli metaadatokat, ami a következő előnyöket biztosítja:

 • Konzisztens teljesítmény és alacsony késleltetés az ügyfél szolgáltatási szerződésének való egyszerű megfelelés érdekében
 • Beágyazott, folyamatosan elérhető adatszolgáltatások az alacsonyabb birtoklási összköltségért és az adattárolási helyigény optimalizálásáért
 • A metaadatok hatékonyságát kihasználó, alkalmazásba integrált példányszolgáltatások az üzleti folyamatok átalakításához és az üzleti agilitás növeléséhez a teszt-, a fejlesztési és az analitikai környezetben egyszerű helyreállító/frissítő műveletekkel elérhető több ezer azonnali másolatnak köszönhetően

Az XtremIO egy vegyes munkaterhelésre tervezett erőgép, amelyet olyan, nagymértékben virtualizált, adatbázis-, OLTP- és magánfelhő-környezetekhez fejlesztettünk ki, amelyek a maximális teljesítmény mellett az adattárolási költségek automatikus optimalizálásra törekednek.

Felhívás

 • Használja az XtremIO X2 megoldást a meglévő XtremIO X1-ügyfelek kapcsán elérhető technológiai frissítési lehetőségek felkutatásához!
 • Ajánlja az XtremIO megoldást meglévő elégedett és hűséges ügyfeleinek, valamint olyan potenciális ügyfeleknek, akik magas adatcsökkentési arányú (>4:1) és aktívan használt pillanatképeket (iCDM) igénylő feladatokkal rendelkeznek.
 • Találkozzon meglévő XtremIO-ügyfeleivel, és beszélje meg velük az új, rugalmas bővítési lehetőségeket és a további kapacitással és nagyobb teljesítménnyel kapcsolatos igényeiket. Mivel az X2 bevezetése óta körülbelül egy év eltelt, valószínűleg sok ügyfélnek lesz szüksége nagyobb kapacitásra.

Források

 1. 1. forrás: AD# G18000102. A 2017 augusztusa és 2018 márciusa között a Dell EMC adattárolási és adatvédelmi termékeire vonatkozóan beérkezett szolgáltatáskéréseket vizsgáló 2018. márciusi belső elemzés alapján, amelynek során a ProSupport Plus for Enterprise szolgáltatással és anélkül igényelt termékekre vonatkozó szolgáltatáskéréseket hasonlítottuk össze. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.

Related:

 • No Related Posts

Leave a Reply